Aandachtspunten statuten WBTR regeling

Middels de verplichte WBTR regeling zijn alle clubs de komende jaren volop bezig de statuten te wijzigen naar de vernieuwde wetgeving.

Aandachtspunten statuten WBTR regeling

Foto: Aandachtspunten statuten WBTR regeling.

Hierbij komt de vraag ‘hoe de Fehamec aangesloten organisaties hun statuten het beste kunnen aanpassen, waarin alle oldtimer clubs en verenigingen zich gezamenlijk kunnen profileren om voor de toekomst gemeenschappelijk bestand te zijn tegen opkomende wet- en regelgeving’.

Organisaties welke momenteel toch al met deze aanpassingen bezig zijn wordt aangeraden om de regel “Agrarisch Cultureel Erfgoed” als doelstelling in de statuten mee te nemen.

De statutaire aanpassingen volgens de WBTR regeling vormen een mooie gelegenheid om de culturele doelstellingen voor elke organisatie vast te leggen.

Een bijkomend voordeel is dat de club tegenover de buitenwereld niet langer hoeft te spreken over hinderlijke stinkende werktuigen, maar over “Agrarisch Cultureel Erfgoed” dat in stand gehouden moet worden. Hiermede is het voor de organisatie dan ook van weloverwogen belang om deze passage in de statuten mee te nemen en te benoemen als culturele vereniging welke het nalatenschap beschermd en daarmee het historische erfgoed in stand houdt.

Agrarisch Cultureel Erfgoed vs Mobiel Erfgoed

De andere sectoren zoals de Automobiel- en Motorfietsclubs dragen gezamenlijk “Mobiel Erfgoed” in hun doelstellingen naar buiten en onderstrepen daarmee als zodanig hun culturele werkgebied. Kortom, alle afdelingen van historische erfgoederen zijn zich steeds meer bewust van de nut en de noodzaak zich gezamenlijk te verenigen om hun activiteiten voor de toekomst te waarborgen.

• Actuele berichtgeving Fehamec

Volg de actuele berichtgeving en alle andere aanverwante informatie/ontwikkelingen voor oldtimerliefhebbers en verenigingen.

» Lees hier meer…