Geen VIN-nummer? Plan de inslag vóór 2022

Voor de registratie van landbouwvoertuigen, heb je een chassisnummer ofwel VIN nummer (voertuigidentificatienummer) nodig. Is de registratie door het ontbreken van het chassisnummer nog niet geregeld? Maakt dan vóór 31 december 2021 een afspraak voor een identiteitsonderzoek en de inslag van het VIN nummer. Daarmee bespaart u minimaal 120 euro, ook wanneer er pas in 2022 een VIN wordt ingeslagen.

Geen VIN-nummer? Plan de inslag vóór 2022

Foto: Geen VIN-nummer? Plan de inslag vóór 2022.

Bespaar minimaal 120 euro!

Bij de RDW is onvoldoende capaciteit om voor het einde van dit jaar, bij alle voertuigen een identiteitsonderzoek uit te voeren en een VIN in te slaan. In overleg met de brancheorganisaties is daarom een regeling getroffen, wat betekent dat iedereen die voor 31 december bij de RDW een afspraak inplant voor 2022 behoorlijk wat geld bespaart.

Als uw gegevens onvindbaar of niet aanwezig zijn, meld u dan direct aan bij de RDW voor het inslaan van een VIN nummer onder de huidige voorwaarden, welke t/m het einde van dit jaar gelden.

RDW VIN-inslagdagen op centraal gelegen locaties

In samenwerking met vakorganisaties LTO en Cumula kiest de RDW in de buurt van de meeste aanvragers ‘centraal gelegen locaties met tijdelijk ingerichte keuringsstations’, omdat deze niet in alle delen van Nederland direct langs de deur liggen.

Einde online registratie nadert

Per 1 januari 2022 betaal u naast de registratie ook voor de keuring van het voertuig, waardoor de kosten oplopen van zo’n € 140,- tot € 230,- per aanvraag.

Geen VIN-nummer? Plan de inslag vóór 2022

Foto: Geen VIN-nummer? Plan de inslag vóór 2022.

Aanvraag identiteitsonderzoek

Heb je geen VIN nummer vraag dan nu een identiteitsonderzoek aan want de RDW is de enige bevoegde partij die dit mag doen bij een bestaand voertuig.

De RDW legt de eerste prioriteit bij de landbouwtrekkers en mobiele machines, omdat deze zonder registratie in 2022 niet meer de openbare weg op mogen. Aanhangwagens en ander getrokken materieel hebben deze mogelijkheid wel, mits daarmee niet harder dan 25 km/u wordt gereden.

• Actuele berichtgeving Federatie Fehamec

Volg de actuele nieuwsberichten van belangenbehartiger Fehamec (Historische Agrarische Mechanisatie) over de APK- en Kentekenplicht. Maar ook alle andere aanverwante informatie/actuele ontwikkelingen voor oldtimerliefhebbers en verenigingen.

» Lees hier meer…