Keuzeschema landbouwkenteken: nieuwe- en bestaande voertuigen

Landbouwvoertuigen welke gebruikmaken van de openbare weg zijn met ingang van 2021 verplicht zich te registreren voor het voeren van een kenteken. Hiervoor is een z.g. conversieperiode ingesteld. Alle sectoren die werken met landbouwmachines in het verkeer krijgen hier meer te maken.

Keuzeschema landbouwkenteken: nieuwe- en bestaande voertuigen

Keuzeschema landbouwkenteken: nieuwe- en bestaande voertuigen

Fedecom de branchevereniging voor mechanisatie- en Landbouwtechniek kreeg hierover de laatste tijd veel vragen, want sommige voertuiten zijn juist vrijgesteld van een dergelijke kentekenplicht en anderen niet. Of hoe gaat de gestelde conversiemethode in de praktijk.

Beslisboom registratie- en kentekenplaatplicht

Om op veel van deze vragen antwoord te geven, ontwikkelde branchevereniging Fedecom de “Beslisboom registratie- en kentekenen nieuwe en bestaande voertuigen”. Hier worden vele vragen verduidelijkt welke wegen er bewandeld moeten worden om aan de vernieuwde wetgeving te voldoen.

Alle informatie over de conversiemethode schematisch weergegeven

Zie onderstaand overzichtsschema van Fedecom voor de complete uitleg.

Fedecom heeft naast het overzichtsschema een speciale webpagina in het leven geroepen welke over de kentekenplicht en de benodigde wetgeving handelt. www.fedecom.nl/kenteken

Geeft uw reactie op deze wetgeving

In de aanloop naar de vernieuwende wetgeving krijgen belanghebbenden de mogelijkheid te reageren op de gehele regeling. De consultatie is 4 weken, de einddatum is 7 december 2020. Hebt u dus vragen of opmerkingen?

Reacties worden gepubliceerd tijdens de loop van de consultatie waarvan is aangeven, door de inzender, dat deze openbaar mogen zijn.

• Actuele berichtgeving Federatie Fehamec

Volg de actuele nieuwsberichten van belangenbehartiger Fehamec (Historische Agrarische Mechanisatie) over de APK- en Kentekenplicht.

» Lees hier meer…