25ste Oldtimershow Bocholt: “met uitzonderlijk unieke Fendt collectie”

Ze hebben er lang op moeten wachten, want vanwege Corona waren er geen mogelijkheden en moest de afgelopen jaren alles worden uitgesteld, maar in 2023 is het dan eindelijk zover ‘want aankomend pinksterweekend op 27 en 28 mei kunnen de champagneflessen letterlijk worden ontkurkt.

25ste Oldtimershow Bocholt: “met uitzonderlijk unieke Fendt collectie”

Foto: Loonbedrijf Reiff Luxemburg – 25ste Oldtimershow Bocholt: “met uitzonderlijk unieke Fendt collectie”.

De mensen achter BTM (Bocholter Tractoren Motoren) mogen dan definitief hun 25-jarige jubileum vieren.

Thema Fendt en David Brown

Voor deze speciale jubileumeditie zullen zowel Fendt en David Brown als hoofdthema’s worden opgevoerd, maar naast deze tractoren zijn alle andere merken uiteraard ook welkom op de show in het Belgische Bocholt net over de grens bij Weert.

Tractormerken en hun werktuigen

Qua tractormerken ligt de focus elk jaar op een ander merk, waardoor op de show telkens een andere diversiteit aan tractoren te bewonderen is. Daarmee ligt het jaarlijks in de bedoeling om samen zoveel mogelijk tractoren met de machines waarmee ze vroeger werkte te demonstreren. Dus; heb jij een ploeg, maai/zaaimachine of iets helemaal anders waarmee jouw tractor vroeger in het veld mee te zien was? Dan heet de organisatie je van harte welkom om deel uit te maken van deze manifestatie. Dus als je een mooie combinatie hebt, zorg dat het werktuig meebrengt naar onze show om uiteindelijk een mooie combinatie aan demonstraties zoals alles vroeger werkte te kunnen presenteren.

Zeer uitzonderlijke Fendt verzameling

Diverse maatschappijen, musea en hobbyisten leveren dit jaar een bijzondere bijdrage om de Fendt tractoren extra te laten schitteren in de speciale thema ring, welke voor deze editie alleen al uit meer dan 150 uitzonderlijke en zeer bezienswaardige werktuigen zal bestaan.

Fameuze bedrijven leveren bijdragen aan Fendt collectie

Het loonwerkersbedrijf van de familie Reiff uit het Luxemburgse Troisvierges, dat sinds 1953 bestaat, beschikt over een grote verzameling Fendt werktuigen en zal ook verschillende unieke types op de show in België laten zien.

Video: Fameuze bedrijven leveren bijdragen aan Fendt collectie.

De firma Timmermans-Agri uit het Belgische Kinrooi is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van Fendt tractoren en Hilaire Van der Haeghe uit Wilrijk (Antwerpen), Fendt-importeur voor België sinds 1967 leveren beide een grote bijdragen om excentrieke pronkstukken op de show in Bocholt tentoon te stellen.

Zij leveren met hun enorme en speciale collecties een belangrijke bijdragen die mede voor een fantastische jubileumshow gaat zorgen, met voor de Fendt liefhebbers een buitengewoon uitzonderlijke verzameling waarbij niet alleen de kleinere Fendt’s maar ook de grotere 626 en 614s in de themaring zijn te bewonderen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de prachtige smalspoor tractoren te bezichtigen.

Op hout gestookte Fendt tractor

Heb je nog nooit een Fendt tractor gezien die enkel op hout loopt? Kom dan zeker naar de show in Bocholt om deze hier al rijdend over het terrein te zien.

Op hout gestookte Fendt tractor

Foto: Op hout gestookte Fendt tractor.

Om deze Fendt op houtgas van voldoende hout te voorzien is er ook een kliefmachine te vinden die speciaal gebouwd werd om het hout voor deze houtgas tractoren op de juiste maat te maken. Deze is we afgelopen week al eens getest en zal werkend op de show in Bocholt te zien zijn.

Video: Houtkliefmachine Fendt houtvergasser.

David Brown themaring

Ook onze David Brown themaring zal goed gevuld zijn met mooie exemplaren die zullen staan te schitteren voor de echte hobbyist.

Speciale Bocholter jubileumeditie dit jaar niet 1 maar 2 dagen!!

De Bocholter Tractoren Motoren startte in 1995 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal evenement met meer dan 700 oldtimers. Daarnaast zijn er ook vele oude ambachten te zien en wordt er voor de allerkleinsten elk jaar een complete kinderhoek ingericht.

Het evenement is voor bezoekers geopend op zaterdag 13 tot 18 uur en op zondag 10 tot 18 uur.

Evenementen locatie BTM

Jennenstraat 28, 3950 Bocholt, België

Alle informatie over de Bocholter Tractoren Motoren

Website: www.btmoldtimers.be
Facebook: www.facebook.com/btmoldtimers.be
Email: Cor.Nijsen@Pandora.be