Evenementenbranche komt langzaam op stoom…

De afgelopen jaren kwam door een ongekende pandemie alles letterlijk tot stilstand, maar voor het seizoen van 2022 beginnen alle festiviteiten langzaam op stoom te komen en worden alle evenementenkalenders beetje bij beetje weer helemaal gevuld.

Evenementenbranche komt langzaam op stoom...

Foto: Evenementenbranche komt langzaam op stoom…

Begin dit jaar waren er nog onvoldoende vooruitzichten waardoor de Dorsdag in Bladel als jaarlijkse opener van de oldtimer evenementen nog geen doorgang kon vinden en ook de Motorische Demo-Dagen van VC de Krum schuiven nog een jaartje op.

Dorsdag in Bladel

Foto: Dorsdag in Bladel.

Gloeikoppersweekeind Wortel 30 april en 1 mei 2022

Maar voor het eerste grotere evenement trekken vele tractorliefhebbers naar het Belgische Wortel in de deelgemeente Hoogstraten even boven Turnhout. Hier vind in het weekend van 30 april en 1 mei alweer het 10e Gloeikoppersweekeind plaats, waar alleen Gloeikoptractoren en Gloeikop stationaire motoren mogen deelnemen. De organisatie in handen van De Gloeikoppers houden hier het grootste Gloeikoptreffen van Europa.

» Info: www.degloeikoppers.be

Gloeikoppersweekeind Wortel

Foto: Gloeikoppersweekeind Wortel.

Montforter Oldtimer Treffen 7 en 8 mei 2022

Nog geen week later gaan alle neuzen richting het Limburgse Montfort waar Schutterij Sint Urbanus als grote rendez-vous hun 15e Montforter Oldtimer Treffen organiseren nabij Kasteel Montfort met tractoren, vrachtwagens, auto’s en veel tweewielers bestaande uit bromfietsen en motoren.

» Info: www.motmontfort.nl

Montforter Oldtimer Treffen te Monfort.

Foto: Montforter Oldtimer Treffen te Monfort.

Int. Stationaire Motoren show 4 t/m 6 juni 2022

Tijdens het pinksterweekend is er op landgoed Gulbergen in Nuenen traditioneel de Internationale Stationaire Motoren show met de grootste tentoonstelling en onderdelenmarkt, welke dit jaar alweer voor de 32-ste jaar plaatsvindt en waar jaarlijks zo’n 300 liefhebbers ongeveer 500 motoren bij elkaar brengen.

» Info: www.nuenen.jtd.nl

Internationale Stationaire Motoren show Nuenen

Foto: Internationale Stationaire Motoren show Nuenen.

Presentatie- en Demodagen 11 en 12 juni 2022

De Grenslandtrekkers organiseren in het tweede weekend van juni hun 29ste Presentatie & DemoDagen voor verzamelaars van oude tractoren, motoren, dorskasten, personen en rachtwagens, fietsen, bromfietsen, woonwagens, stationaire motoren, hobbystands met o.a. modelbouw, verzamelingen, en een onderdelenmarkt. Het evenement zal net over de Nederlandse grens in het Belgische Arendonk plaatsvinden.

» Info: www.grenslandtrekkers.eu

Presentatie- en Demodagen Arendonk

Foto: Presentatie- en Demodagen Arendonk.

Westerbeekse Oogstdag zondag 17 juli 2022

In het derde weekend van juli houden de Twisse Dorsers de 34ste Westerbeekse oogstdag die afgelopen jaar als een van de weinige evenementen ook al doorgang kon vinden. Hier komt jaarlijks een prachtig oogstfeest tot leven zoals het dorsen met de hand, het paard of de tractor, demonstraties van oude ambachten, een onderdelenmarkt, historische tractoren, stationaire motoren, werktuigen en andere vervoersmiddelen.

» Info: www.twissedorsers.nl

Westerbeekse oogstdag

Foto: Westerbeekse oogstdag.

Oldtimer Festival Ravels 20 en 21 augustus 2022

Historische Machineclub Kempen organiseert op 20 en 21 augustus alweer hun 32ste Oldtimer Festival op het terrein aan de Baetenheide te Weelde. Op hun festivalterrein in de Provincie Antwerpen iets ten noorden van Turnhout manifesteert de HMCK met stoomtractors, stoomwalsen, legervoertuigen, vrachtwagens, auto’s, motor- en bromfietsen de grootste oldtimerbijeenkomst van België. Hier zijn vele demonstraties te bezichtigen zoals een honderdjarige Minneapolis-Moline stoomtractor voor de aandrijving van een antieke zaagbank en een oude klompenmakerij aangedreven door de stokoude Lanz stoomlocomobiel. In Ravels is ook verreweg de grootste collectie authentieke woonwagens te bezichtigen, gekenmerkt door ambachtelijk houtsnijwerk, geslepen glas en een prachtig oorspronkelijk interieur. Verder is er een grote onderdelenmarkt en meer dan genoeg nostalgische kermisattracties. Kortom het Oldtimer Festival Ravels is een geweldig familiaal gebeuren met meer dan 2000 machines, waar u inclusief feesttent met muziek, lekkere Belgische bieren en compleet verzorgde catering enorm kunt genieten van een heel mooi historisch weekend van weleer!

» Info: www.hmck.be

HMCK Oldtimer Festival Ravels

Foto: HMCK Oldtimer Festival Ravels.

Landdag Altweerterheide 4 september 2022

In Altweerterheide even onder Weert zal begin september de jaarlijkse Landdag Altweerterheide plaatsvinden. Verder worden er op het terrein zo’n 250 oude tractoren en een 50-tal oldtimers van internationale deelnemers tentoongesteld. Daarnaast zijn er ook tal van oude ambachten en demonstraties te zien.

» Info: www.landdag.nl

Landdag Altweerterheide

Foto: Landdag Altweerterheide.

Koffie Kletsen & Klassiekers mei t/m september 2022

Elke 4e maandagavond van de maanden mei t/m september is er in in Someren-Eind ‘Koffie Kletsen & Klassiekers’ waar vrachtwagens, tractoren, auto’s, motoren en brommers van 30 jaar of ouder en bijzondere of zeldzame jongere voertuigen aan mee doen. Zij beginnen dit jaar aan hun 5e seizoen.

» Info: www.facebook.com/klassiekers1

Koffie Kletsen & Klassiekers in Someren-Eind’

Foto: Koffie Kletsen & Klassiekers in Someren-Eind.

Internationaal Historisch Festival 30 en 31 juli 2022

Jaarlijks hoogtepunt van alle evenementen blijft natuurlijk het Internationaal Historisch Festival in het midden Limburgse Helden-Panningen tijdens de grote zomervakantie, waar als grootste oldtimer- en tractoren festival van Europa meer dan 2.000 oldtimer tractoren, 400 stationaire motoren, machines en gereedschappen worden tentoongesteld!

» Info: www.ihf-festival.nl

Internationaal Historisch Festival Helden-Panningen

Foto: Internationaal Historisch Festival Helden-Panningen.

Dit jaar worden alle activiteiten geflankeerd met vele oldtimer tractor toertochten in de weide omgeving. Kortom het seizoen kan nu echt beginnen!