Tractorpulling Asten wordt vanaf de start een daverend spektakel…!!!

Met het evenement wat komend pinksterweekend op 27 & 28 mei in Asten-Heusden gaat plaatsvinden lijkt er een nieuw tijdperk aangebroken, want iedereen die het complete tijdschema voorbij heeft zien komen weet dat er een daverend programma op de rol staat ‘waar je letterlijk en alleen maar “U” tegen kunt zeggen!’.

Tractorpulling Asten wordt vanaf de start een daverend spektakel...!!!

Foto: Sgrs photography – Tractorpulling Asten wordt vanaf de start een daverend spektakel…!!!.

Alle liefhebbers worden dit extra lange weekend op een grote Tractorpullingwedstrijd met een compleet feestprogramma en uitmuntende artiesten onthaald.

Spiksplinternieuwe organisatie

Als je ziet wat er de komende dagen allemaal staat te gebeuren dan lijken de mensen achter het evenement een rotsvaste associatie te hebben met vele jaren aan organisatietalent, maar niets is echter minder waar ‘want de organiserende Stichting Tractorpulling Asten werd amper vijf maanden geleden opgericht’.

Enorm veel respect

Gezien de huidige situatie ‘waar steeds meer evenementen door een tekort aan vrijwilligers en aldoor verscherpte regelgeving het alleen maar moeilijker krijgen’ mag je voor deze mensen een hele diepe buiging maken: dat ze in deze tijd hun nek durven uit te steken om een dergelijk groot en buitengewoon spectaculair evenement op de kaart te zetten! Zij vormen als de grote inspiratoren de mensen die niet in problemen maar in oplossingen denken en tot het laatste moment doorzetten om er samen met het gehele team een voortreffelijk weekend van te maken.

Het stichtingsbestuur van Tractorpulling Asten: v.l.n.r. Marcel Koolen, Martijn van Zeeland en Teun Claassen

Foto: Hein van Bakel – Het stichtingsbestuur van Tractorpulling Asten: v.l.n.r. Marcel Koolen, Martijn van Zeeland en Teun Claassen.

Droom die uitkomt

Met al deze festiviteiten wordt een droom werkelijkheid, waarvoor deze onmiskenbare Tractorpulling liefhebbers vele jaren heel wat evenementen bezochten en hun ogen goed de kost gaven. Nu is het dan eindelijk zover… en komt dit weekend aan de Meijelseweg in Asten-Heusden alles op één plaats eensgezind bij elkaar.

De locatie

Na alle voorbereidingen kon de afgelopen maand letterlijk de eerste schop in de grond voor het allerbelangrijkste karwei en werden de tracttorpullingbanen aangelegd. Sinds de afgelopen week is de grote feesttent opgetrokken die het terrein ingesloten tussen de Meijelseweg en de  Provinciale weg N279 (welke in de volksmond beter als de S24 bekendstaat) in de weide omtrek markeert.

27 & 28 mei 2023 gaat het eindelijk gebeuren!

De eerste editie Tractorpulling Asten die ooit gaat plaatsvinden in Asten met:

 • 2 dagen Trekkertrek
 • 2 banen
 • 2 Te gekke feestavonden

Het belooft een groot spektakel te worden met diverse tractorpulling klasse die over twee dagen worden verreden, waar de deelnemers met hun tractoren zich van de sterkste kant laten zien. Vanaf begin april kon er worden ingeschreven en diverse onderdelen zoals de topless klasse en de landbouwklassen waren al snel volzet.

Volgens de laatste update van alweer begin deze maand hadden zich tot op heden ruim 200 deelnemers aangemeld. Om de spanning er in te houden blijft de laatste stand van zaken kennelijk nog even een verassing ‘door op het laatste moment met een opzienbarend aantal extra krachtpatsers uit de bus te komen’.

Volledige wedstrijdprogramma op 2 banen

 • Baan 1 zal ITPV aanhaken met +/- 40 sporttractoren/trucks
 • Baan 2 gaan we een Duitse klasse verrijden waarbij de deelnemers hun trekhaak een stuk hoger mogen hebben, hierdoor gaan de voorwielen de lucht in op de klei en zal voor een heus spektakel zorgen!

Zaterdag: 15.30 tot 21.00 uur

Zondag: 10.00 tot 18.00 uur

De complete inschrijvingen zijn hier in een samengevat overzicht terug te vinden: www.tractorpullingasten.nl/wedstrijd/deelnemers

Pullingparty in de feesttent

Zoals eerder vermeld, begeert de feesttent niet zomaar een bijprogramma maar een groot evenement langs alle tractorpulling festiviteiten. Zo zullen er op beide dagen bekende artiesten de revue passeren, welke gegarandeerd twee te gekke voortreffelijke feestavonden zullen verzorgen.

Zaterdag: 19:00 tot 00:30 uur

 • DJ Jerome gaat als een van de beste Nederlandse feest DJ’s de als Pullingparty openen en gaat voor een ongekende sfeer zorgen tussen onze andere acts door;
 • Tim Schalkx is niemand minder dan met zijn hits zoals Ferry de Roze Flamingo, Laila en Leve de Après Ski zet hij elke feesttent op z’n kop!;
 • STAAL MET GLAZEN gaat het dak in de tent eraf spelen!;
 • DJ Zany niet alleen op de baan gas erop maar ook ‘s avonds in de tent!

Zondag: 17:00 tot 00:30 uur

 • DJ Toob opent de Pullingparty waar hele avond een goed gevuld artiestenprogramma te zien zal zijn!;
 • Robert Pater zal een aantal zomerse hits komen doen zoals Gina!;
 • DJ Coenio “Beste product van Brabant!”;
 • Steam Sister staat op het programma dus stem je luchtgitaren af en zorg dat je er bij bent!;
 • Outsiders gaat zondagavond gasgeven dus zorg dat je tickets hebt!

Entree Tickets Tractorpulling & Pullingparty

Er is geen minimum leeftijd, Tractorpulling is er voor jong en oud met kinderen tot 12 jaar gratis. Er is voldoende te doen voor de kids, op zondag is er zelfs een animatieteam aanwezig! Er wordt uiteraard wel een 18+ alcoholbeleid gehanteerd.

Pullingparty in de feesttent

Foto: Pullingparty in de feesttent.

Met al deze artiesten moet je erbij zijn, dus trommel je vrienden op en bestel snel je kaarten, ze gaan hard maar zijn nog verkrijgbaar via: www.tractorpullingasten.nl/pullingparty-tickets

Evenementlocatie Tractorpulling Asten

Meijelseweg 57, 5725 RG Asten-Heusden

Alle mensen achter Tractorpulling Asten zetten de komende dagen de laatste puntjes op de spreekwoordelijke “i” en leveren alle inzet om er een onvergetelijk evenement van te maken!

Volg de laatste ontwikkelingen…

www.tractorpullingasten.nl
www.facebook.com/tractorpullingasten
www.instagram.com/tractorpullingasten