30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

De passie voor Lanz Bulldog tractoren bracht het team bestaande uit 10 jongens, een assistente en een evenementencoördinator destijds in de regio Uden op een spontane manier bij elkaar. Zo werd aan het begin van de jaren negentig Lanz Bulldog team De Lanz Boys opgericht.

30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

Foto: 30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys.

Vanaf de start waren de De Lanz Boys lid van de KLW (Klassieke Landbouw Werktuigen vereniging), welke in Zijtaart, Uden en later Nijnsel oldtimersshows met oude tractoren, landbouwmachines en stationaire motoren organiseerden. Voor de restauratie aan de tractoren werd door enkele zeer ervaren Lanz monteurs specialistische kennis binnen het team gedeeld, waar de overige ploegleden steevast een beroep op konden doen.

De Lanz Boys werden vooral bekend door hun deelname aan historische evenementen en braderieën waar zij steevast met hun Lanz tractoren manifesteerde om te laten zien hoe er vroeger met deze machines werd gewerkt. Kortom, overal waar herrie en bedrijvigheid is waren De Lanz Boys te vinden. Door al deze activiteiten stonden de jaarlijkse agenda’s van de drukbezette heren overvol.

30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

Foto: 30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys.

Op alle evenementen vormden zij vanaf het “Lanz Boys plein” steeds het centrale middelpunt op het kampeerterrein, waar vele hobbyisten altijd even langs kwamen bij De Lanz Boys keet met mobile tapinstallatie. Hierbij maakten Drive-in-show “de LANZBOYS” met DJ Trukker Teun er op menige festival locatie iedere keer opnieuw een groot feest van. Het waren allemaal avonturen die tweemaandelijks door tekenaar Coen Verhoeven werden vastgelegd met een heuse “Lanz Boys strip” in KLW Clubblad Den Uitlaat.

30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

Foto: 30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys.

Jubileum terugblik

In de zomer van 2003 vierden De Lanz Boys op een groots festival terrein aan de Oudedijk in Odiliapeel hun 12,5-jarige bronzen jubileum. DJ Trukker Teun was voor deze gelegenheid vervangen door “DJ Alf” die er de hele middag hevig op los swingde! Met koffie bier en sterke verhalen ontvingen De Lanz Boys het complete publiek in hoogst eigen persoon.

30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

Foto: 30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys.

Roemruchte voorjaarsrit

Als winnaars van de jaarlijkse KLW-voorjaarsrit mochten De Lanz Boys aan het begin van het nieuwe millennium de organisatie van de tocht voor hun rekening nemen. Geheel in stijl gaven zij glans aan deze editie, welke voor de gelegenheid werd omgedoopt tot TiT-rit (Terug in de tijd-rit). Het werd een complete vossenjacht waar de Lanz Boys ieder op hun manier gemaskeerd langs de route te vinden waren in een heuse behendigheidswedstrijd. Tijdens de grote pauze middenin de tocht werd iedereen getrakteerd met versnaperingen en een groot verrassingsgast-optreden van “The Blues Brothers” op het grote mobiele podium, waar speaker Henk voor de goede orde alles aan elkaar praatte. De TiT-rit werd een legendarische tocht waar door velen nog lang over werd gesproken.

30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys

Foto: 30-jaar Lanz Bulldog Team De Lanz Boys.

Grote reis

De tractorfanaten hadden ooit een grote droom om Mannheim als de Lanz geboorte stad te bezoeken. Maar deze wens verdween snel van hun bucketlist, want om verzekerd door Duitsland te rijden moesten de tractoren een kenteken voeren. Maar nu alle tractoren per 2022 voorzien zijn van een blauwe plaat, kan deze wens jaren later eindelijk in vervulling gaan!

Jubileum

Begin dit jaar bestond het Lanz Bulldog Team bestaande uit Twan Aarden, John Hendriks, Jurgen Minten, Henk Hubers, Frans van der Aa, Arno Verhoeven, Coen Verhoeven, Twan Verhoeven, Rob Egelmeers, René & Eric van der Elsen en Evenementen coördinator Jan Verhoeven alweer 30-jaar. De Lanz Boys kennende, reden voor een groot feest…

Volg de activiteiten van De Lanz Boys op hun facebook pagina.
https://www.facebook.com/De-Lanz-Boys