Lanz Bulldog Jubileumfestival groots succes…!!!

Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van de alom bekende Lanz Bulldog Gloeikop werden afgelopen weekend grootse Jubileum festiviteiten georganiseerd in het Limburgse Siebengewald.

Lanz Bulldog Jubileumfestival groots succes...!!!

Foto: Lanz Bulldog Jubileumfestival groots succes…!!!.

Nog geen maand geleden staken hiervoor een aantal hobbyisten op het laatste moment de koppen bijeen om het evenement ter gelegenheid van het 100-jarige Lanz Gloekop georganiseerd te krijgen. Met een boven verwacht resultaat kwamen vele hobbyisten dit weekend naar Siebengewald en werd het vooraf gestelde streefdoel ‘minimaal 100 Lanz Gloekop tractoren bijeen verzamelen’ ruimschoots gehaald. In totaal stonden er samen met Ursus, Pampa, en Le Percheron over de tweehonderd Gloekop tractoren.

Op de terreinen nabij Café “De Heidebloem” die als medeorganisatie hun Oktoberfest omruilden voor een Gloeikopweekeind werden de festiviteiten een groot succes. Veel publiek uit zowel Nederland, Duitsland en België was afgezakt naar deze Limburgse plaats direct aan de grens met het Duitse Noordrijn-Westfalen. Sommigen kwamen met hun Lanz tractoren al rijdend helemaal ter plaatsen en hadden er een reis van 6 uur opzitten.

Foto: Lanz Bulldog Jubileumfestival groots succes…!!!.

Vele hobbyisten waren zaterdag al present op het festival terrein en maakten er een mooi feestje van. Op de aanwezige camping beleefden ze koude nachten maar het heldere weer zorgden voor prachtig weer op de zondag, wat het nodige publiek naar het festivalterrein in Siebengewald lokte.

Het oudste pronkstuk een Lanz-Bulldog HL12 uit 1921 stond centraal te midden van het terrein op een draaiend plateau opgesteld.

Het gloeien met de brander, starten, het geluid en de techniek waren de onmiskenbare bedrijvigheden die deze dag massaal tot uitvoering werden gebracht.

» Lees hier meer… om het volledige verslag over 100-jaar Lanz te bekijken.