1ste lustrum oldtimershow TC de Vetnippels Reusel

Komend weekend staat de hele regio Kempenland rondom Reusel weer in het teken van de oldtimertractoren. De organisatie TC de Vetnippels viert namelijk hun eerste lustrum. Na vier succesvolle jaren 2014, 2015, 2017, 2019 zijn ze de aankomende dagen in vol ornaat terug van weggeweest.

1ste lustrum tractorshow TC de Vetnippels Reusel

Foto: 1ste lustrum tractorshow TC de Vetnippels Reusel.

Liefhebbers van oude tractoren, woonwagens, motoren, brommers en machines zetten dit weekend weer massaal koers naar het Brabantse Reusel.

TC de Vetnippels

Tractorclub de Vetnippels een vriendengroep uit Reusel, Bladel, Hooge en Lage mierde, Weebosch en Bergeijk is ontstaan uit een club met passie voor oldtimer tractoren, woonwagens, motoren, brommers, fietsen en antieke gereedschappen. Aanvankelijk organiseerde zij tractortoertochten welke in de oktobermaand beter bekend stond als de befaamde Nippelrit. In 2013 werden zij een officiële vereniging en stonden ze aan de vooravond om zelf een eigen tractorshow te organiseren, die in het voorjaar van 2014 onder het grote publiek werd gepresenteerd. Dit weekend staat alles klaar voor een spetterende viering van hun eerste lustrum.

1ste lustrum oldtimershow TC de Vetnippels Reusel


Feesttent

De festiviteiten starten vrijdag 31 maart met de aankomst van alle deelnemers over alle binnenwegen rondom Reusel en de officiële aftrap met een feestavond in de grote tent opgeluisterd door DJ Peerke van Drive-in Disco Fiësta. Ook op zaterdagavond 1 april gaat het los in de tent met Feestrock band ‘N Keer Wat Anders, waar de pop- en rockklassiekers in medley vorm als een muzikale tsunami om je oren vliegen.

Video: Brabants Buske te gast bij Oldtimer show TC De Vetnippels.

Oldtimer Show- en demonstraties

Alle tentoongestelde tractoren zijn te bezichtigen op een uitgebreid buitenterrein, maar deze zijn in de grote ploegbak ook nog volop aan het werk te zien, zoals ploegen, slepen, egaliseren, kortom alles wat een boer destijds deed om zijn land te bewerken. Maar ook verspreid over het showterrein zijn de verschillende machines tijdens de werkzaamheden te bezichtigen. Zo zijn er demonstraties van de puinbreker, stoomlocomobiel en een bomenzaag aangedreven door een stationaire motor.

Video: Buinbreker.

Historische ambachten

Met een kleine terugblik naar vroeger zijn over het gehele terrein als in de feesttent een breed scala aan oude ambachten te bewonderen. Zo kun je zien hoe een dorser in het verleden zijn dorskasten gebruikte, kijken hoe de tinnegieter te werk ging en een mandenvlechter elk type mand maakte.

Onderdelenmarkt

Daarnaast is er een flinke markt, waar je naar onderdelen voor oude tractoren op zoek kunt gaan.

Kinderattracties

Voor de kleinste onder ons is er weer een springkussen en ook een zandbak aanwezig.

Versnaperingen

Voor de mensen die honger hebben is er natuurlijk een friettent. Liever iets authentieks van vroeger? Ga dan naar de pannenkoekenkraam of haal lekkere spek met eieren te eten in de tent!

Aanvangstijden

Feesttent is vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april geopend van 20.00 tot 01.30 uur en gratis toegankelijk voor bezoekers. Alle leeftijden zijn welkom, maar er wordt alleen alcohol geschonken aan 18+.

De show is beide dagen op zaterdag 1 en zondag 2 april te bezichtigen van 10.00 tot 17.00 uur en bestaat uit een collectie van veel oude machines- en tractoren van 1970 of ouder.

Het terrein is te vinden op een nieuwe locatie aan de Postelsedijk 8, 5541 NM Reusel. Vanaf daar kun je de borden volgen voor de ingang, fietsenstalling of parkeerterrein.

Aanvullende informatie over dit evenement is terug te vinden op onderstaande pagina’s: www.tcdevetnippels.nl en www.facebook.com/tcvetnippels