Grootste Belgische Oldtimer Festival Ravels

In het Belgische Ravels even boven Turnhout wordt traditioneel in het derde weekend van augustus door Historische Machineclub Kempen het 32ste Oldtimer Festival georganiseerd.

Grootste Belgische Oldtimer Festival Ravels

Foto: Grootste Belgische Oldtimer Festival Ravels.

Op een groot festivalterrein komen hier legervoertuigen, vrachtwagens, auto’s, motoren en bromfietsen, maar ook stoomliefhebbers kunnen hier stoomtractors en stoomwalsen komen bewonderen.

Oude tractoren – Stationaire motoren – Stoommachines Vrachtauto’s – Legervoertuigen – Brom- & motorfietsen Woonwagens – Dorsen & hout zagen – Grote onderdelenmarkt Oldtimer trekkertrek – Nostalgische kermisattracties

Zo zijn er industriële stoomaandrijvingen te bezichtigen zoals een historische Lanz stoomlocomobiel welke een oude klompenmakerij draaiende houdt. Verder demonstreert de Minneapolis-Moline stoomtractor de aandrijving van de antieke zaagbank. De oude Fricke dorskas toont hoe de loonwerkers vroeger met grote machines van boer naar boer trokken om het graan te dorsen.

Demonstraties

Op een groot demonstratieterrein worden alle oldtimertractoren op de proef gesteld waar ze met veel spektakel de ploegen, eggen, boomstammen of een oude wegenschaaf door het zand trekken. Daarnaast is er ook een trekkertrek baan waar de oldtimer-tractoren tonen hoe sterk al deze oudjes nog zijn.

Grootste Belgische Oldtimer Festival Ravels

 
Verder is er een breed scala aan authentieke woonwagens te bezichtigen met ambachtelijk houtsnijwerk en geslepen ramen en een prachtig interieur.

Onderdelenmarkt

Op de grote onderdelenmarkt zijn allerlei oude en nieuwe spullen zoals oldtimer- en instructieboeken te vinden.

Kinderattracties

Voor vermaak zorgen de nostalgische kermisattracties waardoor alle bezoekers groot en klein er volop en gratis van kunnen genieten. De allerkleinsten kunnen zich ook uitleven op de draaimolen, springkastelen of in de zandbak.

Oldtimer Festival Ravels een groots familie evenement

Kortom, met meer dan 2000 machines die er zijn te bewonderen is een bezoek aan het Oldtimer Festival te Ravels dan ook meer dan de moeite waard, welke alles met de attracties tezamen er één gezellig familiaal gebeuren van maken!

Catering feesttent

In de feesttent kunt u zich met een groot arsenaal lekkere Belgische bieren bij een uitgebreide verzorgde catering en aangename muziek volop amuseren. Wat wil je nog meer? Dus tot ziens in Ravels en kom volop mee genieten!

Route/Openingstijden/Parkeren/Entree

U bent welkom op het nieuwe showterrein Baetenheide te Weelde (Ravels) welke via Koningsstraat met wegbewijzering staat aangegeven.

Het terrein is op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 van 10 tot 17 uur geopend.

Parkeren is gratis en de entreeprijzen bedragen voor volwassene € 8-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie is te vinden via de website www.hmck.be en sociale media www.facebook.com/HMCKRavels1988

Vragen aan de organisatie: via Tom Van de Pol +32 474-447902 – tom@verpol.be of Wendy Jansen +32 473-818948 – wendy@hmck.be

Nieuwe locatie HMCK

In 2019 moest het HMCK de organisatie achter het Oldtimer Festival na 22-jaar het militaire vliegveld van Weelde verlaten. Daar kregen zij door milieu perikelen niet langer toestemming van Agentschap Natuur en Bos om evenementen te organiseren. De HMCK vond een kleine vier kilometer verderop een nieuw terrein op de Baetenheide om daar op een mooie nieuwe accommodatie hun activiteiten voor te zetten.

Video: Verslag RTV Kempen – Vertrek militaire vliegveld van Weelde.