Succesvolle Tractortoertocht VC de Krum

De 22-ste editie van de jaarlijkse toertocht door de binnenwegen van de peel werd onder succesvolle omstandigheden verreden. Met de jaarlijkse start vanaf ons vroegere thuishonk Cafe de Bright Side was het weer een hele drukte in de Zeilberg. Want tijdens de samenkomst van alle tractoren organiseerden de plaatselijke KPJ samen met sportvereniging ZSV ook hun jaarlijkse beachvolleybal tornooi samenvattend in een groot Mega Beachfestijn.

Succesvolle Tractortoertocht VC de Krum • 14-07-2019

 

De tractoren verzamelden direct naast de zanderige oppervlakten waarna we rond 11 uur in de morgen startte aan de tocht van ongeveer 55 km. Uitzwaaiend door het toegestroomde publiek trokken we via de binnenwegen langs de De Clarinet richting de Veghelsedijk en de Lupinenweg door Liessel richting Neerkant. Om de benen te strekken werd hier na ruim twaalf kilometer de eerste pauzestop gemaakt en zo kan de rij tractoren ook weer wat aansluiten. Nadat iedereen weer was bijgebuurt vervolgden we onze route over het industrieterrein van Meijel via de dorpskern richting onze eerste grootte stopplaats nabij het Nationaal Park De Groote Peel. Onze huis cateraars waren hier al even van te voren neergestreken om in deze rustieke omgeving iedereen te ontvangen met een hartelijk kop soep en de nodige broodjes hamburger met goe wat juin.

Nadat de honger weer was gestild en de tractorliefhebbers met nodige buurt weer waren bijgepraat vertrokken we via het centrum van Ospeldijk wat amper 400 inwoners telt voorbij mooie bezienswaardige plaatsen langs het kanaal richting sluis 13, waarna de hele stoet begeleide naar de noordzijde van het Nationaal Park over de straatjes van Heusden achter de zandwegen langs het Astense kasteel richting ons eindpunt van deze fraaie tocht. Met alle mooie indrukken van onderweg hadden de aanwezigen goeie honger en werden op het eindpunt met friet en de nodig snacks getrakteerd.

De Krum tractortoertocht die alweer ruim 2-decennia door de Peelomgeving trekt was weer zeer geslaagd met vele dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die deze dag weer tot een geweldig succes gemaakt hebben. Tot ziens op 12 juli 2020 want dan zal in het tweede weekeind van juli inmiddels de 23-ste editie plaatsvinden.

» KLIK HIER Voor alle Foto’s van deze tocht