TOC Deurne bijna een decennia Tractor Toertochten

TOC Deurne (tractor oldtimer club Deurne) is begin 2011 ontstaan uit een vriendenclub van drie man die na deelname van een aantal toertochten voor oude tractoren de koppen bij elkaar staken om zelf een dag rit te gaan organiseren.

De laatste Hemelvaart Toertocht van TOC Deurne in 2017

Foto: De laatste Hemelvaart Toertocht van TOC Deurne in 2017.

Het eerste jaar vooral om te zien of er voldoende animo was om een tocht te starten vanuit Deurne. Hiervoor werd al snel een locatie gevonden bij ‘Gasterij Keizer’ aan de spoorlaan in Deurne. Zo werd op Hemelvaartsdag 2011 (donderdag 2 juni) de 1e tocht gereden die door de organisatie als een groot succes ervaren werd. Mede door het grote aantal deelnemers en een aantal sponsoren die het mogelijk maakte er samen een geslaagde dag van te maken.

Een enthousiaste groep vrijwilligers zorgen dat deze dag jaarlijks een gezellig spektakel wordt.

Onze vereniging TOC Deurne bestaat uit liefhebbers voor oude tractoren met als motto “hoe ouder des te mooier” en organiseert vooralsnog 1 evenement per jaar.

Foto: Peter Koppens een van de oprichters van het eerste uur bij TOC Deurne

Foto: Peter Koppens een van de oprichters van het eerste uur bij TOC Deurne.

Op deze dag wordt er met tractoren van voor 1980 en ouder ’n tocht gereden van ongeveer 60km door “de Peel” met een ’n kleurrijke omgeving. Onderweg wordt er een pauze ingelast en wordt gezorgd voor een hapje en een drankje.

In 2018 kreeg TOC Deurne na zeven jaar een nieuw bestuur en worden de tochten voortaan georganiseerd op 1e pinksterdag en is de startlocatie verlegt naar het buitengebied van Zeilberg.

Nieuwe Website TOC Deurne begin januari 2019 online

Foto: Nieuwe Website TOC Deurne begin januari 2019 online.

Inmiddels heeft TOC Deurne een spiksplinternieuwe website waar alle foto’s vanaf 2012 zijn terug te vinden. Kijk meer informatie op www.toc-deurne.nl en via de facebookpagina.

» Agenda – Voor een compleet overzicht