Tractor Oldtimer Club (TOC Deurne) organiseert jaarlijkse Pinksterrit

Eerste Pinksterdag staat traditioneel in het teken van de jaarlijkse tractortoertocht van TOC Deurne.

Tractor Oldtimer Club (TOC Deurne) organiseert jaarlijkse Pinksterrit

Foto: Tractor Oldtimer Club (TOC Deurne) organiseert jaarlijkse Pinksterrit.

De vaste startlocatie is aan De Beuzen 7 in het buitengebied van Deurne-Zeilberg.

Pieter Camps, Peter Koppens en Adrie Keijzer waren de mannen van het eerste uur.

De deelnemersaantallen zijn inmiddels bekend, want de aanmelding voor deze tocht sluit altijd 14-dagen voor de definitieve start aan de rondgang over de binnenwegen van het buitengebied.

Hoe het begon

TOC Deurne organiseert al sinds 2011 toertochten met oldtimertractoren die eerst op kleine schaal vanuit de eigen vriendenclub startten en na het enorme succes op steeds grotere deelnemersaantallen konden rekenen. Pieter Camps, Peter Koppens en Adrie Keijzer waren als de mannen van het eerste uur fervente liefhebbers van dergelijke tochten en namen uiteindelijk het initiatief om Hemelvaartsdag als vaste datum voor hun hobby op de agenda’s in te plannen. De start- en eindlocatie werd ‘Gasterij Keijzer’ aan de Spoorlaan in Deurne.

Andere locatie

Na zeven toertochten namen Lisanne & Johan Kerstens de organisatie in 2018 over en verhuisden het evenement van Hemelvaartsdag naar Eerste Pinksterdag en verkasten de start naar het buitengebied aan De Beuzen.

Fam. Kerstens nam vijf jaar geleden het stokje bij TOC Deurne over.

Zo werd de organisatie van deze jaarlijkse samenkomsten, onder zeer succesvolle omstandigheden met nieuwe kartrekkers voortgezet. Tijdens de Corina periode lagen vele festiviteiten stil, maar de Fam. Kerstens bezorgde iedere liefhebber in dit moeilijke stadium een route om zelfstandig een tocht te rijden, zodat iedereen als afleiding desondanks een mooie dag kreeg voorgeschoteld.

Nieuwe Tractortoertocht

Alle liefhebbers kunnen zondag 28 mei (Eerste Pinksterdag) de tractoren weer voorbij zien trekken en ook dan is er voor iedere belangstellende als vanouds weer een mooie optocht met een grote diversiteit aan oldtimertractoren te bezichtigen.

Tractor Oldtimer Club Deurne

Meer informatie is te vinden via de website van TOC Deurne en hun sociale media pagina waar ook alle foto’s van voorgaande jaren terug zijn te bekijken.
www.toc-deurne.nl en www.facebook.com/toertochttocdeurne