Hitte weerhield geen enkele hobbyist: “voor nieuwe tocht door de Peel”

Afgelopen zondag zette VC de Krum opnieuw alle zeilen bij voor de organisatie van een nieuwe rondgang over de kleinste binnenwegen door de Peel omgeving.

De tractoren bij de start op het Zeilbergse kerkplein

Na het verzamelen van alle oldtimertractoren op het Zeilbergse kerkplein en het nuttigen van de koffie en de broodjes bij Café de Bright Side, ging de tocht om stipt 11.00 uur onder de nodige publieke belangstelling van start.

De start van de toertocht door de Peel

Foto: Ben Wassink – De start van de toertocht door de Peel.

Via de Merlenbergseweg, Ommezwanksedijk en de Halvemaanweg trokken de tractoren richting Griendtsveen en Helenaveen waar eenieder kon genieten van de unieke omgeving aan waterwegen en natuur. Door de binnenwegen van Neerkant kwamen we uiteindelijk op de eerste pauzeplaats, waar aan een rustig binnen-weggetje de versnaperingen bestaande uit soep, broodjes hamburger en de nodige dranken werden genuttigd.

De pauzeplaats in het buitengebied van Neerkant

Foto: Stefan Adriaans – De pauzeplaats in het buitengebied van Neerkant.

Na een uurtje zetten de tractoren over de achterafweggetjes koers richting Liessel om via de bossen uiteindelijk bij hobbyist Janus Nooijen in de Deurnese Sint Jozefparochie te eindigen.

De pauzestop in Neerkant

Foto: Stefan Adriaans – De pauzestop in Neerkant.

Hier werden de aanwezigen met friet en snacks ontvangen en kregen als mooie afsluiter nog een rondleiding door alle oudheden die er bij Janus te bezichtigen waren.

De tractoren tijdens de warme tocht

Foto: Stefan Adriaans – De tractoren tijdens de warme tocht.

Voorafgaande aan de tocht waren er de nodige weerswaarschuwingen uitgegaan en moesten we met alle scenario’s rekening houden, maar uiteindelijk kregen we een prachtige dag voorgeschoteld. Op een tractor zonder cabine kreeg iedereen met een snelheid van zo’n 15 km/u een koel briesje op het gezicht, wat gezien de temperaturen voor eenieder meer dan welkom was. Om voor het bezoek aan de verzameling bij Janus Nooijen meer tijd te creëren was de tocht ten opzichte van voorgaand jaar met zo’n 10 km ingekort.

De aankomst bij Janus in de Sint Jozefparochie

Foto: Stefan Adriaans – De aankomst bij Janus in de Sint Jozefparochie.

Maar dat maakte de timing van deze mooie dag compleet, want toen iedereen bij Janus en niet te vergeten ons Mam aangekomen waren en onder het afdak net aan de snacks begonnen, braken de buien in alle hevigheid los.

VC de Krum dankt vanaf deze plaats iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van deze zeer geslaagde dag. Onze speciale dank gaat uit naar de mooie eindlocatie op de Sint Jozefparochie waar we aan de Beukenstraat bij de Fam. Nooijen onze tocht eindigden.

25ste jubileumeditie

We hopen we dat eenieder terug kan kijken op een zeer geslaagde dag en zeggen tot volgend jaar, want ook dan organiseren we zondags in het tweede weekend van juli wederom een nieuwe tocht, dus zet zondag 14 juli 2024 maar vast op de agenda. We organiseren dan met de 25e tractor toertocht onze jubileumeditie!

Fotoreportage VC de Krum Tractortoertocht

Onderstaand het fotoverslag kwam mede tot stand met vele dank aan Ben Wassink, Harold van der Burgt (DMG Deurne) en Stefan Adriaans.

KLIK HIER Voor het complete foto overzicht van deze mooie dag…