Asten bruist van de activiteiten dit weekend

Van optredens, livebands, oldtimertractoren, demonstraties en heel veel kinderattracties bruist Asten de komende dagen weer van de activiteiten. De organisatie achter de Motorische Demo-Dagen heeft er enorm veel zin in, om na vier jaar eindelijk weer een evenement voor alle leeftijdscategorieën te organiseren.

Asten bruist van de activiteiten dit weekend

Foto: Asten bruist van de activiteiten dit weekend.

Vanaf morgenmiddag zetten alle tractoren weer koers richting het showterrein aan de heesakkerweg in de Brabantse Peelgemeente.

Voorbereidingen

De organisatie is alweer lange tijd bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe Motorische Demo-Dagen. Daarvoor zijn de afgelopen weken de nodige werkzaamheden verricht. Met vele dank aan alle vrijwilligers, welke opnieuw veel uren besteed hebben om alles tot in perfectie te organiseren. Nu de afgelopen dagen de laatste puntjes op de “i” zijn gezet, heten wij u namens de organisatie VC de Krum van harte welkom op de 21ste editie van de Motorische Demo-Dagen.

Demonstraties

De Motorisch Demo-Dagen doet zijn naam met alle festiviteiten volop eer aan, want qua demonstraties is er van alles te zien en te beleven. Zo kunnen we u al vele jaren verwelkomen met een heus “Tractorpulling terrein” voor Oldtimertractoren, waar dit weekend weer veel spannende taferelen de revue zullen passeren. Als vanouds worden op het ploegterrein weer verschillende demonstraties verzorgd zoals ploegen en boomstam slepen. De aanwezigheid van een waterrem, maakt het mogelijk de PK’s nauwkeurig af te lezen. Stichting Smid Renders demonstreert hoe op een ‘historische kopieermachine’ uit 1950 klompen gemaakt worden. Deze machine wordt aangedreven door een Lanz Stoomlocomobiel die in 1909 werd gebouwd door de Heinrich Lanz Machinefabriek in Mannheim. De locomobiel heeft een capaciteit van 21 PK en weegt maar liefst 6 ton. Te midden van het terrein worden volgens traditie van midden de vijftiger jaren de rogge gedorsen. Een mooie demonstratie als gezellig onderonsje met hobbyisten onder elkaar “waar de harde werkers van de Dorsklippels uit Nuenen te bezichtigen zijn die tijdens de show de dorsdemonstratie verzorgen”.

Demonstraties


Veel kinderattracties

Deze happening staat ook weer bol van kinderactiviteiten. Zo is er op het middenterrein veel vermaak met activiteiten en speeltoestellen zoals een grote Zandbak met speelgoed, Springkussen, Wipkippen en een grote attractie zoals een intense Piraten Run stormbaan en de Shooting haai als twee enorme luchtkussens. Over het gehele terrein is er bovendien een geweldige “Speurtocht” op touw gezet, waar je alles aan de weet komt over het boerenleven. Geïllustreerd met vele spellen en demonstraties krijgt iedere deelnemer aan deze tocht een mooie indruk met welke bezigheden de Agrariër zich dagelijks bezighoudt. De “Agrarische Speurtocht” vindt dit jaar voor de 7e keer plaats en is daarmee nog uitgebreider dan voorgaande jaren. Aanmelden kan bij de kassa en op het terrein.

kinderattracties


Muziekprogramma

Ook bestaat het evenement als vanouds uit veel live muziek. Op vrijdag trapt de Limburgse Rock Coverband Pigtail het weekend af. Zaterdag wordt het een grote gezelligheid en feest met regioband Fiesta Orkesta. Zondagmiddag is het weer Ready to rock met Roy Janssen Live on Stage met een super sfeer en alle herkenbare live muziek uit de 60’s, 70’s, 80’s. Verder is er deze middag als Nostalgische gast DJ ook nog Frenkel Swinkels met Vinyl 70’, 80’ en 90’ muziek. Uiteraard worden alle live optredens het gehele weekend omlijst door onze vaste huis DJ Peerke van Drive-in show Fiësta.

Muziekprogramma


Marktkramen

Verder zijn er ook Marktkramen aanwezig met misschien wel dat ontbrekende onderdeel waar u al heel er lang naar op zoek was.

Marktkramen


Dank aan de mensen achter de organisatie

Kortom een overvol programma voor een breed publiek. Maar zoals gezegd… de realisatie van zo’n evenement draait op vrijwilligers, waarvan we als club volledig afhankelijk zijn. In naam van de organisatie willen wij deze mensen hartelijk bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en inzet, die bepalend is voor het slagen van dit evenement. En last but not least, een groot woord van dank aan Martin & Winny van Loon die jaarlijks de volledige accommodatie ter beschikking stellen.

Dank aan de mensen achter de organisatie


Een weekend vol sfeer

Tot slot wensen we alle bezoekers een onvergetelijk weekend vol sfeer met demonstraties, oldtimers, livemuziek en veel saamhorigheid met een hoog ons kent ons gehalte. Alle ingrediënten die een geslaagd weekeind op de Motorische Demo-Dagen in Asten compleet maken.

Namens de Organisatie,
Vriendenclub de Krum.

Bestuur- en alle medewerkers.