Jaarlijkse Dorsdag bij Dorsploeg Deurne

Al jaren staat de eerste zondag van september in het teken van de Dorsdag aan de Bruggenseweg in Deurne, waar Dorsploeg Deurne als zeer hechte club hun jaarlijkse dors demonstratie organiseert. Op deze dag dorsen zij demonstratief het graan wat afgelopen zomer met de zelfbindersmachine is geoogst.

Jaarlijkse Dorsdag bij Dorsploeg Deurne

Foto: Jaarlijkse Dorsdag bij Dorsploeg Deurne.

Dorsploeg Deurne is ontstaan uit een gezamenlijke hobby van oldtimerhobbyisten, welke samen het maaien en drogen van de graan demonstreren om deze later tijdens de dorsdag op authentieke wijze te dorsen en er pakken stro van te maken. Kortom, heren en dames met allemaal dezelfde interesse zoals het dorsen, oude tractoren en uiteraard onder een gemoedelijke sfeer!

Jaarlijkse Dorsdag bij Dorsploeg Deurne

 
Alle liefhebbers van historische landbouwwerktuigen zijn aanstaande zondag van harte welkom, waar de mensen achter Dorsploeg Deurne iedereen in eigen persoon met koffie, thee, bier, fris, snee roggebrood met zult en veel Brabantse gezelligheid zullen ontvangen. Voor de kinderen is er een springkussen.

 
Tot ziens vanaf 11.00 uur op het demonstratieterrein aan de Bruggenseweg 7 in Deurne.

Door het seizoen zijn ze ook nog op andere activiteiten in de regio te vinden, welke allemaal zijn te volgen op hun facebookpagina www.facebook.com/dorsploegdeurne