Landbouwkenteken per 1 juli 2022 verplicht

Met ingang van vrijdag 1 juli 2022 moeten alle landbouwvoertuigen aan de registratieplicht voldoen en daarbij definitief verplicht een kenteken voeren.

Landbouwkenteken per 1 juli 2022 verplicht

Foto: Landbouwkenteken per 1 juli 2022 verplicht.

Hiermee vervalt overgangssituatie van het ministerie voor bestuurders van landbouwvoertuigen, waarbij de kentekenaanvraag niet voor 31-12-2021 kon worden afgehandeld en komt er een einde aan de coulance maatregel welke hiervoor het afgelopen half jaar werd gevoerd.

Uitzondering tot 2025

Alleen als je niet sneller gaat rijden dan 25 km/h kun je het voeren van een kentekenplaat nog uitstellen tot 1 januari 2025. Alle geregistreerde landbouwvoertuigen moeten op de openbare weg verplicht een kentekenbewijs (kentekencard) bij zich dragen.

Plaatsing kentekenplaat

De gele (blauwe) kentekenplaat dient op de achterzijden van het voertuig gemonteerd te worden. Alléén voor grensverkeer in het buitenland (België-Duitsland) moeten twee platen voor- en achter gevoerd worden en plaatst men naast de gele op de achterzijden een witte volgplaat aan de voorzijde.

Verzekeren of schorsen

Naast een kenteken moeten alle landbouwvoertuigen bij een verzekeraar worden ingeschreven ook als u er niet mee rijdt. Alleen geschorste voertuigen zijn niet verzekeringsplichtig, maar vaak hebben oldtimerliefhebbers een verzamelpolis waardoor het geen probleem is geregistreerde voertuigen toe te voegen en dus niet geschorst hoeven te worden wanneer deze langere tijd stilstaan.

Vragen RDW

Aanvullende informatie en vragen zijn bij het RDW via hun website terug te vinden. Op deze pagina  vind u alles en een overzicht www.rdw.nl/registratie. Daarnaast heeft de Fehamec alle vragen duidelijk uiteengezet.

• Actuele berichtgeving Fehamec

Volg de actuele berichtgeving en alle andere aanverwante informatie/ontwikkelingen voor oldtimerliefhebbers en verenigingen.

» Lees hier meer…